Ken jezelf

 • Het gaat erom “Jezelf te kennen”, weten wie je bent. “nosce te ipsum”
  Wij zijn spirituele wezens met een fysieke ervaring.
  Simpel gezegd: In onze realiteit zijn er 2 werkelijkheden, de “echte” realiteit (3D) en de fictieve (2D). De 2D realiteit is fictief, omdat die alleen bestaat op papier (papier is plat dus 2D), denk aan alle regels en wetten en alles wat is geregistreerd. Het systeem is een creatie van anderen, niet van ons.
  Onze wettelijke naam valt ook onder dat systeem door registratie van de naam… een naam in het systeem is dood, tenzij wij er energie/leven aan geven. Door te zeggen dat wij de wettelijke naam zijn, die is geregistreerd, nemen we deel aan het systeem en zijn we dus in feite een stuk dood papier/fictieve identiteit.
  Denk aan het Monopoliespel, de pionnen zijn levenloos tot het moment dat wij een KLEUR kiezen en gaan spelen. Wij besluiten mee te doen, er komt beweging in de pionnen. Maar dan moeten we ons ook aan de spelregels houden. Het is echter een SPEL en niet de “echte realiteit”.
  Het systeem waar we in zitten werkt hetzelfde.
  We kunnen ophouden met spelen door niet langer mee te doen met een WETTELIJKE NAAM / natuurlijke persoon / dode entiteit, maar te kiezen voor wie we zijn, een geestelijk wezen met een fysieke ervaring, die geen naam heeft, maar soms een “willekeurige, niet geregistreerde” naam kan gebruiken omdat het handig is als iemand je aandacht wil. We zijn geen naam, we gebruiken een naam.
  Alle fictieve regels/wetten/spelregels gelden niet langer voor ons, we zijn nog slechts onderdeel van de universele wet “gij zult geen kwaad doen en geen schade toebrengen aan anderen”.

  Nadeel van het afstand doen van de wettelijke naam is, dat je dus geen PROFIJT meer kunt hebben van het systeem … je hebt immers voor alles in het systeem een wettelijke naam nodig, net zoals je in het monopoliespel een pion nodig hebt. Het is dus afgelopen met bankrekeningen, belasting betalen en ontvangen, verzekeringen, legale banen, identiteitspapieren etc…

  We zijn alleen zo zeer geprogrammeerd dat onze eerste reactie is de ANGST. Angst voor verlies en wat er allemaal kan gebeuren (hebzucht, ego)
  Je bent vanaf dat moment overgeleverd aan DE SCHEPPING/De CREATOR … die vaak herkenbaar is in toevallige gebeurtenissen en de goodwill van medemensen.
  Als je weet wie je bent, dan zal de Creator achter je gaan staan en je ondersteunen … je zult ontdekken dat het er niet om gaat hoe anderen/het systeem/politie/belastingdienst over je denken, maar wat je zelf denkt wat je bent. Hier zit een dus een belangrijk aspect van autonomie/authenticiteit/innerlijke kracht/soevereine staat in … als JIJ WEET WIE JE BENT dan kunnen ANDEREN dat ook zien.
  Het hele proces is niets anders als wat we kunnen lezen in het nieuwe testament, het christusverhaal. Het gaat om staan in WAARHEID, niet om veiligstellen wat je hebt, maar om zijn wie je bent.
  Je bevestigt dat je een spiritueel wezen bent in een fysiek lichaam, niet een fysiek lichaam dat zich moet verdedigen/beschermen tegen de buitenwereld. Niet een fysiek mens wat als slaaf instemt met een fictief leven in een fictief systeem … waarbij alle creatiekracht is overgegeven aan dat systeem en we ons schuldig maken aan medeplichtigheid aan alle wandaden, misdaden, fraude en corruptie van dat systeem.

  De waarheid zal je vrij maken … als we onze naam verliezen dan houden we op met onze steun en energie eraan geven, dan zal Babylon (het systeem) ineenstorten… en kunnen we op een eerlijke manier gaan leven.
  Dit systeem zorgt voor enkele winnaars en voor heel veel verliezers, omdat het systeem is gericht op schaarste en verdeel en heers.
  De nieuwe levenswijze is vanuit de zienswijze van overvloed, waarbij onze inspanningen zijn gericht op welzijn van allen (waar we zelf ook deel van uitmaken). Dan is iedereen winnaar!

 • O ja, het is een proces … dat betekent niet dat je in één keer een grote sprong van een klif moet maken, het gaan om kleine babystapjes, die je meer bevestiging en vertrouwen geven, in jezelf en in de CREATIE.
  Voor wie zich fijn voelt bij een grote sprong? Het mag wel natuurlijk.
  Een belangrijk spiritueel aspect: Om door het oog van de naald te kunnen kruipen, dien je je eerst te ontdoen van alle bepakking/ gehechtheden. Het gebruik van bezit is niet erg, maar de gehechtheid eraan zorgt voor onvrijheid. Denk er maar eens over na…
Advertenties

3 gedachtes over “Ken jezelf

 1. “Nadeel van het afstand doen van de wettelijke naam is, dat je dus geen PROFIJT meer kunt hebben van het systeem … je hebt immers voor alles in het systeem een wettelijke naam nodig, net zoals je in het monopoliespel een pion nodig hebt. Het is dus afgelopen met bankrekeningen, belasting betalen en ontvangen, verzekeringen, legale banen, identiteitspapieren etc…”

  Hoe doe je het dan met reizen? Als bv de Spaanse politie je id en rijbewijs wil zien? Je beroepen op artikel 13 vd UVRM?

  Like

  • goed gezien, dat het afgelopen is met profijt, maar als je dat inziet, zie je ook in dat spanje niet bestaat, als je al überhaupt naar “die streek” wil afreizen.
   Het is dus weten wie je bent, maar ook weten waar je bent, je leeft op de aarde, niet op een juridische fictie. Politie heeft geen jurisdictie over je, zouden ze dat wel doen, zonder dat je een misdaad begaan hebt, dan gaan ze de fout in. Er bestaat ook geen jurisdictie over je spullen, vermits die niet zijn geregistreerd. Waarom zou je trouwens scripten dat je met politie in aanraking komt? Waar heb je ID en rijbewijs voor nodig, lijkt of je daar over twijfelt?
   Ik zou me nooit beroepen op welk wettelijk artikel dan ook, daar gaat het nou net om, je kunt niet het ene zijn (vrije ziel) en dan argumenten van het andere gebruiken (legale fictie). Dan geef je de ander alsnog jurisdictie over je. Ik herken de redenering, stiekem als vrije ziel toch nog willen profiteren, dat gaat dus niet. Hoe doen andere nomadenvolkeren dat trouwens?

   Over reizen, kijk een in de Truth-FAQ van losethename.com:
   http://losethename.com/wp-content/uploads/2014/08/Dutch-LoseTheName-Truth-FAQ-v1.pdf

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s