Victim of Victor?

Ben je een slachtoffer of een overwinnaar ?

(vrije vertaling van bovenstaand audiofragment)

We kunnen onze ervaringen zien als fouten of mislukking, maar ook andersom, als we fouten zien als een ervaring.
Dat noem je een singulariteit.
In wezen bestaan mislukkingen niet, het gaat slechts om contrast en ervaring.
Contrastervaringen geven ons de mogelijkheid om uiteindelijk een keuze te maken, wat we nog langer willen en wat niet meer.
Als je contrast kunt waarnemen dan ben je een overwinnaar. Je ziet singulariteit, beide zijdes van de medaille, waardoor je in staat bent (emotioneel) neutraal te blijven.
Als je dat niet kunt dan ben je een slachtoffer, je blijft rondtollen in (zelf)medelijden en waarschijnlijk sleep je daar ook anderen in mee (verlosserprogramma, je verlost niet jezelf maar zoekt verlossing buiten jezelf).
Je torst het als bagage met je mee, zoals een lastdier bepakking draagt. Je dumpt je emotionele bagage op anderen en gedraagt je dus niet als een kameel die door het oog van de naald gaat kruipen.
Het oog van de naald is een smalle doorgang in de stadsmuur, om de binnenstad te bereiken zul je je kameel moeten ontdoen van de lasten. Bij een slachtoffer is de viervoeter/tweebulter niet zonder bepakking.
Je blijft hangen in één idee en bent gepolariseerd (niet neutraal). Je ego kan singulariteit niet aan.slachtoffer of overwinnaar

 

Phonetisch engels:

VIC – TIM: vice (gebrek, ondeugd) or vise (bankschroef-klem) time (tijd). Je zit gevangen in “een moment in de tijd” in de toekomst of uit het verleden. Toekomstige momenten zorgen voor piekeren over wat er allemaal kan gebeuren of je haalt je allerlei scenario’s in je hoofd die zouden kunnen gebeuren (scripten). Momenten uit het verleden houden je gevangen in een gebeurtenis die je overkwam, je blijft er angstig door of zoekt zelfs wraak. Je bent niet in het NU-moment. Alleen in het echte NU ben je in staat om te creëren, maar het slachtoffer prent zijn ellende liever in anderen in, zodat het niet hoeft te veranderen. Het verleden bestaat niet meer, maar je blijft het verleden oprakelen alsof het nog steeds reëel bestaat. Het geldt ook voor scripten, wat er allemaal nog zou kunnen gebeuren. Krijg grip op je realiteit.
Je zult volwassen moeten worden om over je slachtofferrol heen te stappen, desnoods door anderen wakker geschud moeten worden.
De oplossing is het zien van het CONTRAST in de ervaring, kijk naar de “overwinning” die je erin kunt vinden. Claim de overwinning, je bent er immers nog steeds en zit niet meer in die situatie. Dat zou je sterker moeten maken in plaats van zwakker. Sta in waarheid, er is niets te vrezen.

VIC – TOR: vise (klem, greep) tor (thor-taurus-bull-torus), zorg voor grip op je eigen torusveld, creatie, een overwinnaar bestaat alleen in het NU-moment.  torsionanimated

Waar wil je leven? Heb je genoeg van het slachtoffertje spelen? Heb je zin om nog langer tegen jezelf te liegen?
Maak van elke dag in je leven een feestje, niet alleen met Kerst of je verjaardag.

 

Neem zeker even de tijd voor de volgende meditatie over o.a. NEUTRALITEIT, LIEFDE en PERFECTIE

 

met dank aan: egosum I Am en Chiron Last

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s